Om meg

Om meg og mitt oppdrett

Jeg har vært gal etter hunder hele mitt liv og som 11 åring begynte jeg å passe to førerhunder som bodde i huset ved siden av. Zally var en sort labrador som jeg elsket over alt på jord. Kazan var Schafer, han var stor og sterk og i begynnelsen fikk jeg ikke lov å passe ham. Eierne mente jeg ikke greide å takle ham, men etterhvert ble de overbevist og da hadde jeg begge med meg på tur. Men Zally var den jeg elsket høyest og når hun ble syk og døde fikk jeg min første store sorg  i livet.  

Som 13 åring fikk jeg "mKarma_Anitain egen hund". Dvs vi, familien Sørensen ble forverter for LIons Førerhundskole. Storpuddelen "Buddy" skulle være hos oss i påsken men det ble både sommer og jul. Han ble testet for bruk som førerhund, men det gikk ikke og han ble kassert som førehund og da fikk jeg kjøpe ham. Og lykken var stor. Han var en merkelig hund. Når det ringte på døren kom han med to bjeff og når folk kom inn, fant han alltid noe å ha i munnen  og "ulte" som en ulv og ga seg ikke før han fikk klapp. Buddy var en kjempesnill og god hund. Han ble 15,5 år.  Det var forferdelig å ta det steget å avlive ham.  Men en morgen så på meg med et blikk som sa "Nå er det nok". Han orket ikke gå ned trappen, så jeg bar han ned fra 3'dje etg.  Da jeg satt han ned, gikk han sin vante tur, og døv som han var, gikk han alltid motsatt retning enn meg. 

Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noen ny hund på en stund, men det ble med tanken og jeg bestemte meg raskt for kjøpe en ny storpuddel. På den tiden kunne jeg ikke fordra de små krekene av de andre puddelvariantene . Det ble det en ny sort storpuddel, denne gangen en tispe. N S Ch Elwie's Poodleline Grand Duchess "Cassandra".  Jeg begynte å klippe hos Eva Nygaard (Fidel) og etter hvert ble det mange turer til Nesodden. Hos Eva hvor hundene blir behandlet som hunder, fikk jeg etterhvert sansen for småvariantene av puddelrasen. 

Jeg var ikke noe særlig utstillingsinteressert før jeg ble kjent med Eva. Hun mente jeg burde stille den "stilige storpuddelen min" og hun lærte meg pelstell, bad og føhn og vi ble gode venner og dro på mange utstillinger sammen, med vår "trekløvver", Cassandra (storpuddel), Int Nord Ch Fidel Time For A Doll "Dokka" (toypuddel) og Ch Fidel VIolet Rose "Violet" (mellompuddel).

En av mine yndlinger hos Eva var mellompuddelen  "Katten" og jeg passet henne ofte og lærte meg mer og mer om både strikkoppsettig og pelstell.  Og da hun fikk tilbake en sort dverg som het Multi Ch Fidel Full Fart Mikke, ble han  boende hos meg til Cassandra begynte å løpe. Han var den første hunden jeg stilte til NUCH. Han var en flott stram hund med et herlig gemytt.  Han ble senere kjøpt av Nodalli's  og gjorde det kjempebra på kontinentet.  Her hjemme parret han "Katten" og ufra den kombinasjonen kom min elskede "Peppe" Ch Fidel Prunes'n Prims .

Dere kan lese mer om hundene mine og se bilder under deres egne sider. 

Jeg hadde flere favoritter blandt Eva's mellom og den yndigste var brune Ch Floprym Fondue. Hun var så sofistikert og prinsesse aktig og kunne aldri gå uten reisning. Nydelig både stående og gående synes jeg. Hun ble Mestvinnendene Mellompuddel i 1994. Hun ble etterhvert parret med Ch Fidel Prune's Prims og derfra fikk jeg min første mellom tispe, søte N S Ch Fidel Pommes Noisette "Noa", som er stammor for Voulez Vous hundene  .

 

 

love